Digitalna štampa u 2021. godini još više dobija na popularnosti.

Godina koja je za nama je obeležena pandemijom korona virusa, koja je doslovno paralisala čitav svet.

Budući da su uvedene epidemiološke mere u vidu ograničenog kretanja i obavezne socijalne distance, mnoge kompanije su se okrenule raznim rešenjima kako bi uspešno nastavile svoje poslovanje.

Upravo iz tih razloga, pojavilo se povećano interesovanje za digitalnu štampu, koje nam donosi niz prednosti.

Digitalna štampa u 2021. godini – Savremena tehnika štampanja za vaš bolji marketing

Digitalna štampa je apsolutno savremena metoda proizvodnje koja pravi otiske iz elektronskih datoteka, dakle u ovom slučaju mašinom za štampanje upravlja računar.

Sve ono što vi zamislite se kreira na računaru, a zatim štampa direktno na materijal po vašem izboru.

Digitalna štampa u 2021. godini je odličan marketinški alat koji može podići vaše poslovanje na viši nivo.

Na ovaj način u rekordnom roku možete da dobijete različite vrste štampanog materijala, poput kalendara, memoranduma, kataloga, brošura, vizitkarti, koverti, flajera i mnoge druge.

Takođe se sve više klijenata odlučuje za promotivne vaučere kao vid marketinškog alata, kod čije izrade je digitalna štampa prva stvar izbora.

Zašto baš digitalna štampa u 2021. godini?

Digitalna štampa je unela mnogo novih mogućnosti i unapređenja u štamparskoj industriji. Pruža više izbora, bolju kontrolu, brzinu i fleksibilnosti u odnosu na tradicionalne metode štampe.

POS materijal - Štamparija Alta Nova

 

Digitalna štampa ima brojne prednosti, počev od toga da eliminiše određene korake potrebne za konvencionalno štampanje, poput pravljenja filmova ili CTP ploča. Takođe, eliminiše i dodatno vreme potrebno za pripremne radnje na štamparskoj mašini.

Ovaj vid štampe je rentabilan za manje tiraže (do 200 komada/tabaka). Za srednje i veće tiraže svakako je i dalje optimalna ofset štampa.

Digitalna tehnologija štampe takođe obezbeđuje kraće vreme produkcije, baš iz razloga što se preskače proces izrade grafičkih formi. Datoteka digitalnih dokumenata se direktno šalje na digitalnu štamparsku mašinu.

Digitalna štampa pruža mogućnost kolorne ili crno bele štampe u visokoj rezoluciji, sa intenzivnim i postojanim bojama.

Kako današnje savremeno poslovanje zahteva aktivnost i brzo reagovanje, nameću se vrlo kratki rokovi. Tako i štampanje marketinškog materijala mora biti u najbržem mogućem roku kako bi se ispratile marketinške aktivnosti, promocije i događaji.

Međutim, nije uvek lako odlučiti koja tehnika štampe će najbolje odgovarati za određeni posao ili priliku.

Zato ćemo vam pomoći da razumete prednosti digitalne štampe.

Visok kvalitet

Digitalna štampa vam obezbeđuje vrhunski kvalitet. Boje se savršeno prikazuju na otisku, slika je oštra i sa puno detalja.

Ostali štampani materijal - Štamparija Alta Nova

 

Štampa je ujednačena i konstantna, pa će tako vizit kartice, brošure, flajeri i drugi materijal, biti identično odštampan od prvog do poslednjeg primerka, bez oscilacija u boji.

Brzina izrade materijala

Budući da je u procesu digitalne štampe manje koraka, kraće je i vreme proizvodnje, tako da celokupnu porudžbinu dobijate u najkraćem mogućem roku.

Dakle, ova opcija je idealna kada želite da štampate manje količine štampanog materijala i kada želite da dobijete štampani materijal već narednog dana.

Dodatna primena

Digitalna štampa se primenjuje i kao probna štampa gde se brzo i lako mogu uočiti eventualne potrebe za korekcijom grafičke pripreme, pa se time mogu sprečiti neželjeni veći troškovi i šlart.

Takođe se vrlo često koristi kod izrade maketa i modela gotovih proizvoda. Tako klijent može brzo dobiti mockup tj. uzorak ambalaže, agende ili drugog proizvoda koji se sprema za produkciju u većem tiražu.

Fleksibilnost digitalne štampe

Ova metoda štampanja vam nudi brojne kreativne mogućnosti za postizanje boljih marketinških efekata.

Ostali štampani materijal - Štamparija Alta Nova

Digitalna štampa pruža najpristupačnije rešenje za prilagođavanje marketinških materijala, varijabilnu ili personalizovanu štampu, gde je svaki otisak drugačiji ili sadrži drugačije podatke.

Zbog svih navedenih prednosti i mogućnosti ove tehnike štampe, možemo reći da je digitalna štampa u 2021. godini i te kako korisna i isplativa opcija štampe.

Alta Nova štamparija je vaš najbolji partner u izradi kvalitetnog marketinškog i drugog štampanog materijala, sa kojim ćete podići nivo i kvalitet vašeg poslovanja.

Ostali štampani materijal - Štamparija Alta Nova

Raspolažemo kompletnom opremom za digitalnu i ofset štampu i izradu grafičkih proizvoda, a garantujemo da je čitav proces produkcije sinhronizovan i pod konstantnom kontrolom kvaliteta.

Budite slobodni da istražite naš sajt, gde se možete informisati o svim uslugama koje  pružamo.

Uvek možete da nas kontaktirate kako bismo pronašli najbolje rešenje za vaš štampani materijal.